Info pellets

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine houtpellets die verkregen worden door zaagsel samen te persen in een speciaal ontworpen pers. Ze zijn in essentie gemaakt van 100% natuurlijke houtresten die ontstaan bij houtzagerijen: zaagsel, schaafsel en andere bijproducten. Pellets zijn hout, en niets dan hout! Het grote voordeel van deze kleine houtcilinders is hun zeer hoge calorische waarde (door hun zeer lage vochtgehalte: minder dan 10%) en hun grote homogeniteit, waardoor verwarmingstoestellen een uitstekend rendement kunnen hebben en geautomatiseerd kunnen worden.

Image
Mascotte Infopellets Info

Kachel of centrale verwarming, een verwarmingsoplossing voor elke situatie!

poele-pellets

De pelletkachel

Voor onafhankelijke, efficiënte, zuinige en milieuvriendelijke bijverwarming. De pelletkachel maakt het gemakkelijk om één of meerdere kamers te verwarmen! Er zijn veel modellen op de markt, met een ruime keuze aan ontwerpen en vermogens om aan veel verschillende behoeften te voldoen.

Centrale verwarming met houtpellets

om het hele huis en mijn sanitair warm water het hele jaar door te verwarmen zonder erover na te hoeven denken! De ketel is volledig autonoom en aangesloten, met het hoogste rendement. Je olie- of gasketel vervangen door een pelletketel voor zuinige, milieuvriendelijke verwarming was nog nooit zo gemakkelijk en comfortabel.

Chaudière à pellets